Categories
.NET Microsoft софтуер

Монетизиране на Вашето Windows Phone мобилно приложение

Първата грижа на разработчика е да осигури приходи от своето мобилно приложение, за да получи възнаграждение за своя труд. Тук ще говоря за Windows Phone мобилни приложения, затова веднага разглеждаме това, което Microsoft предоставят на разработчиците за целта. Необходимо е да си инсталирате пакета за реклама: Microsoft Advertising SDK for Windows Phone и да се регистрирате в контролния панел Microsoft PubCenter за управляване на мобилни приложения и реклами. Там обаче България все още я няма като страна.

Това ме разочарова и огорчава и решавам да проверя конкуренцията в лицето на Google. Те също имат пакет за реклама: Google Mobile Ads SDK и контролен панел Google AdMob за управляване на мобилни приложения и реклами. И най-приятната изненада е, че платформата им е интегрирана с Google AdSense. По този начин приходите от реклами за мобилни приложения и сайтове са на едно място И в единна сметка.

Веднага пуснах моето първо безплатно мобилно приложение за Windows Phone с реклами от Google AdMob, което е налично за изтегляне в магазина за мобилни приложения на Microsoft.

By Димитър Минчев

Доктор по информатика и компютърни науки